Již za nedlouho proběhnou v České republice volby do zastupitelstev krajů. Krajské volby, ač si to mnoho občanů nepřipouští, jsou pro ně důležité. Kraj má na život občana České republiky obrovský vliv. Kraje řeší například strukturu zdravotnictví, středního školství či veřejné dopravy, silnic II. a III. třídy a měly by řešit i sociální oblast. V mnoha krajích jsou velké tlaky na privatizaci krajských zdravotnických zařízení do soukromých rukou, což by znamenalo výrazné zhoršení dostupnosti zdravotní péče! Ve veřejné dopravě většina krajů osekala spoje a výrazně zdražila jízdné, dochází ke slučování škol. V oblasti sociální péče soukromé firmy sanují to, co nezvládají kraje, a výsledkem jsou předražené a těžko dostupné služby pro občany. Nevyužívaná je i jejich možná legislativní iniciativa.
V krajích dnes vládnou lidé, kteří neřeší skutečné problémy obyvatel. Starají se pouze o vlastní kšefty. Korupční skandály na krajích provázely vládnutí ODS i ANO po celé uplynulé volební období. Šlo například o:

· ovlivňování dopravních zakázek v Olomouckém kraji náměstkem hejtmana za ODS Záchy;
· odsouzení na základě účasti na organizované zločinecké skupině hejtmana Moravskoslezského kraje za ANO Krkošky za uplácení lékařů;
· obvinění kandidáta na hejtmana za ANO v Ústeckém kraji Hrabáče ze zločinu přijetí úplatku, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a krácení daně a také pro přečin zneužití pravomoci úřední osoby.

Občané v krajích potřebují dostupné zdravotnictví, školství, kvalitní dopravu i efektivní a fungující sociální služby. Současná garnitura ve vedení krajů prokázala, že na občany kašle a sleduje pouze svůj osobní prospěch. KSČM proto říká v krajích: STAČILO!

VV ÚV KSČM